Yetememezlik Duygusu ile Nasıl Baş Edilir?

Yetememezlik Duygusu ile Nasıl Baş Edilir?

Yetememezlik duygusuna birebir çare önerileri:

Dur ve işin gücün bırak ve keyifli bir şey yap.
20 dakika yürü.
Gün batımını izle.
Duş al ya da denize gir çık, yani suyun içinden geç.
Uyu.
Koçluk al.

Birkaç seçenek daha üretmem mümkün. Hepimiz zaman zaman bu duyguyu yaşıyoruzdur. Herkes sizden bir şey istiyordur, sizi bekliyordur. İşiniz çoktur bunun yanı sıra yapmak istediğiniz de birçok şey vardır. 5 dakika da olsa kendinize vakit ayıramazsınız. Bunların sonucunda bağışıklığınız düşer, duygularınız patlar, isyan eder sisteminiz.

Bu duyguyu çok hızlı dönüştürebildiğime şahit oldum. Şu geçtiğimiz haftalar nasıl yoğundum, bilseniz. Yemek yemeğe vakit yok, o türden. Tüm bu seçeneklerin hepsini yaptım. Gerekirse ‘hayır’ dedim. Gerekirse kapımı kapadım ve uyudum. Gerekirse izin istedim, yürüdüm. Biraz ruhumu beslemeseydim, şu an ben, ben değildim. O an irade gösterip, ruhumu rahatlatacak bir molaya ihtiyacım vardı aslında.

Erickson koçluk eğitiminde zaman yönetimini anlattım ve koçluk aracıyla bir uygulama yaptık. Fark ettim ki çoğumuz böyleyiz. Bu konuya dair algımızı genişletmeye ihtiyaç var sanki, ne dersiniz?

Dengeyi korumak için gerektiğinde ‘hayır’ diyebilmeyi öğrenmeye, daha dengeli bir iş planına, hayatımızda önemli olan şeylerin ayrımına varmaya ihtiyaç var. Kısa bir mola her zaman iyi gelir. Farkındalık perspektifini daha da genişletebilmek için de koçluk almak iyi gelir.

Siz önce kendinize yetin. Sonra diğerlerine…

Kalın sağlıcakla.